Wundershift breidt haar team verder uit met de aanstelling van René Ritmeijer als senior adviseur innovatie. Met zijn aanstelling versterkt Wundershift zich op het gebied van innovatie en digitalisering binnen complexe opgaves.

Zwaargewicht

Innovatie maakt het verschil binnen complexe opgaves. Immers: als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg, aldus Ivar Zantinge, directeur van Wundershift. Met René haalt Wundershift een zwaargewicht binnen op innovatie binnen de sectoren waar wij werkzaam zijn. We kunnen onze opdrachtgevers nu nog beter ondersteunen bij opgaves waar innovatie een rol speelt.

 

Goede match

Wundershift heeft een systemische kijk op complexe opgaves. Zij snappen als geen ander dat de verschillende uitdagingen waar overheden en organisaties voor staan onderling afhankelijk zijn en dus alleen in samenwerking kunnen worden opgelost, aldus René Ritmeijer. Dit sluit naadloos aan bij mijn visie op systemische innovatie, waarbij het innovatieproces, de onderlinge afhankelijkheden van de uitdagingen en het borgen van de verschillende belangen net zo belangrijk zijn als het innovatieve idee.

 

Ervaring in onder meer bouw en zorg

Als oprichter van het fieldlab Dutch Growth Factory ontwikkelde Ritmeijer onder meer een aanpak voor de bouwsector. Kern van de aanpak is het ontwikkelen van het innovatiepotentieel van organisaties door vooral praktisch aan de slag te gaan. Een werkwijze die goed aansluit bij de filosofie van Wundershift. Daarnaast heeft deze aanpak ook zijn weg gevonden in de zorg met het project Zorgcentrum van de Toekomst en Smaakpupil, een app die mensen met smaakverlies helpt hun smaak te heractiveren.

 

Vakgroep Innovatie

Bij Wundershift gaat René Ritmeijer zich onder meer richten op het begeleiden van opdrachtgevers bij het inrichten van fieldlabs en innovatiehubs, het faciliteren van innovatieworkshops en het verder uitbouwen van de Vakgroep Innovatie in onder meer de zorgsector, industrie en bouw- en infrasector.

 

Contactgegevens

Wundershift BV
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn

Tel: 0343-749000
info@wundershift.com