Adviesbureaus Ifmec en Wundershift brengen hun activiteiten in facility management (FM) samen en gaan per direct verder onder de naam Ifmec. Door deze fusie ontstaat een van de grootste onafhankelijke Nederlandse adviesbureaus in FM.

Samen sterker sinds begin 2023

Om de samenvoeging zorgvuldig en gedegen voor te bereiden, werken de bedrijven sinds begin dit jaar al intensief samen. En met succes. “Zowel qua cultuur, kennis, ervaring, netwerk als demografische kenmerken van ons team, vullen we elkaar goed aan”, zegt Leo Laanen, oprichter van Ifmec. ”Vanaf de eerste dag werd duidelijk dat we samen ontzettend veel synergie kunnen creëren. We waren bijvoorbeeld al heel snel actief bij elkaars opdrachtgevers.

Impact maken door brede inzetbaarheid

Door de FM-activiteiten samen te brengen ontstaat een bureau dat in de breedte impact maakt op de facilitaire markt. “Met een groter team, een portfolio van strategie tot operatie en van eenmalige interventie tot langdurige ondersteuning en ons fieldlab Next Level FM, zijn we samen een van de grootste onafhankelijke Nederlandse adviesbureaus in deze sector”, zegt André Salomonson, medeoprichter van Wundershift. “Gezamenlijk staan we met onze mensen garant voor doorontwikkeling op ieder aspect van ons vakgebied.”

Dagelijkse leiding

André Salomonson wordt de nieuwe directeur van Ifmec. Oprichter Leo Laanen kan zich daardoor richten op de internationalisering van Ifmec Research & Innovation en de Ifmec Academy (onder andere Post-HBO, MBA en Executive MBA).

Wundershift

Wundershift gaat, als zusterbureau van Ifmec, onder leiding van Ivar Zantinge door als strategisch adviesbureau. Wundershift blijft zich richten op het oplossen van complexe opgaves bij onder meer overheden, uitvoeringsorganisaties en onderwijs- en zorginstellingen. ”Onze opdrachtgevers buiten FM, bouw en infra zullen in de praktijk niet veel merken van deze fusie”, zegt Ivar Zantinge. ”Onze missie en dienstverlening voor hen blijft ongewijzigd.

Breder carrièreperspectief binnen Ifmec

De motor achter het nieuwe Ifmec is het team van professionals. ”Ifmec is van oudsher een plek waar jong talent zich kan ontwikkelen tot volwaardig professional”, zegt André Salomonson. “Door dit te combineren met het strategisch portfolio van Wundershift en Next Level FM, ontstaat een bureau waar onze mensen zich langdurig, persoonlijk en professioneel, kunnen blijven ontwikkelen. Tegelijkertijd worden we door deze stap een volwaardiger partner van onze opdrachtgevers.